Pusekatt styrer Tromsø IL

hgmo89160d

Tidligere denne uken gikk Tore Reginiussen og Miika Koppinen ut i media for å fortelle om for dårlige treninger. Saken ble fulgt opp med Per-Mathias Høgmo som overhodet ikke tok selvkritikk, men sendte skylda videre på spillerne. Han nevnte til avisa Nordlys at vi må øke trykket på treningene, men spillerne må huske å være god mot hverandre.

 

Ser i dag at ?fotball-ekspert? Bjørn Johansen går ut og tar Høgmo i forsvar. Som gamle kamerater er det ikke uvanlig å støtte hverandre i tunge tider. Kjære sportsjournalister, bruk utdanningen deres og erfaringen deres til å se gjennom disse fotball-ekspertenes uttalelser.


bummen16764a 

Media har vært altfor snill med Tromsø IL og spesielt Per-Mathias Høgmo. Det er ikke for ingenting at stadig flere og flere idrettsfolk klager over dårlig forberedelser av sportsjournalister, når man ikke klarer å være kritisk til hva som egentlig foregår. Media sin oppgave er å ta tak i problemer, skape debatt og engasjement. Det er ikke meningen at Høgmo skal få bruke media som et forum for å spre positiv energi ut til folk.

 

Det at en fotballtrener kan kamp etter kamp, tap etter tap gå ut i media og si seg fornøyd med innsatsen, prestasjonene og posisjonene er helt uforståelig. Det samme gjaldt under Åge Hareide, han fikk holde på fem kamper for mye med sitt kameraderi innen landslaget.

 

Hva er en fotballtreners ansvar? Han skal lede. Han skal være en leder. Hvis en bedrift går på tap etter tap, så går ikke lederen for den bedriften ut og forteller at han er fornøyd med prestasjonene. Og i tillegg går ansatte i bedriften ut i media og forteller om at effektiviteten er for dårlig. Hvordan kan styret, samfunnet, supportene og ikke minst media godta slik lederstil?

 

Se på Rekdal, Rösler, Sollied, Nilsen og Nordlie for eksempel. Her er det ledere som vet hva det vil si å lede en bedrift. De er ikke ute etter flere kamerater på laget, de er ute etter å lede og få ut det beste i alle og enhver i laget. En leder skal kreve mye, en leder skal motivere og en leder skal være troverdig. Her er det snakk om TIL-gutter som går rundt og vet selv de presterer under det de kan, og så går lederen deres ut i media og forsvarer underprestasjonene. Så ille er det i Tromsø sitt tilfelle at TIL-spillerne selv måtte gå til media og si de er for dårlig trent. DET er tegn på dårlig ledelse.


permathiashgmo90278d 

Jeg sitter ikke på løsningen til Tromsø IL, men en ting er sikket at det må gjøres grep. Det må bli mye tydeligere lederstil. Hvis Douglas Sequeira hadde loffet tilbake i forsvar under Steinar Nilsen, så hadde pinade costaricaneren fått høre det så det holdt.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits